Πύργος Βασιλίσσης

Χαρακτηριστικά

 1. Έκταση 250 στρέμματα
 2. Ευρύχωρο parking
 3. Ασφαλής πρόσβαση
 4. Πραγματικά αμπέλια & ελιές, βοτανόκηποι, ιπποστάσια
 5. Διαμορφωμένοι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι
 6. Λ.Δημοκρατίας 67, Ίλιον (πίσω από Escape center και ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ)

ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Γνωρίστε τον ΠΥΡΓΟ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ

Ο “Πύργος Βασιλίσσης”, στο ΙΛΙΟΝ (Λ.Δημοκρατίας 67) αποτελεί ένα καταφύγιο για όλους όσοι επιθυμούν να χαθούν από το σύγχρονο αστικό περιβάλλον, χωρίς όμως να χρειαστεί να βγουν έξω από τον αστικό ιστό.

Για την Ιστορία…

Ο «Πύργος της Βασιλίσσης Αμαλίας» είναι ένα κτίσμα του προπερασμένου αιώνα στην περιοχή του Ιλίου, του οποίου η ανέγερση ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 1854 και το οποίο περιβάλλεται από ένα ονειρικό τοπίο, βγαλμένο από μια άλλη εποχή.
Ο επιβλητικός πύργος, γοτθικού ρυθμού, δεσπόζει  στο ομώνυμο κτήμα, το οποίο αναδιαμορφώθηκε με πρωτοβουλία της τότε βασίλισσας της Ελλάδος, Αμαλίας
Το κτήμα στο Ιλιον οι βασιλείς το αγόρασαν το 1848, αρχικής έκτασης 305 στρεμμάτων και η Αμαλία συνέχισε ν' αγοράζει γη, ώσπου το κτήμα έφτασε το 1861 έως τα 2.500 στρέμματα!
Δημιουργήθηκε έτσι, με την προσωπική φροντίδα της Αμαλίας, ένα πρότυπο Κέντρο γεωργίας και κτηνοτροφίας παράγοντας προϊόντα που διακρίθηκαν σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στους έξι φυσικούς λοφίσκους που υπήρχαν στο αγρόκτημα προστέθηκε το 1857 με εντολή της Αμαλίας και ένας έβδομος τεχνικός. Στους λόφους αυτούς η βασίλισσα έδωσε ονόματα Αργοναυτών.Ιάσων, Πολυδεύκης, Κάστωρ, Θησέας, Ηρακλής, Ορφεύς, Πηλεύς. Η ίδια έδωσε στο κτήμα την επωνυμία ‘Επτάλοφος», όπως ονομάζεται αλλιώς και η Κωνσταντινούπολη.

Σήμερα…

Στις μέρες μας, το μοναδικό αυτό κτίσμα και κτήμα - λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Αθήνας (7 χλμ. από την Ομόνοια) - έχει αποκατασταθεί και αναδιαμορφωθεί για την ανάδειξη της αναμφισβήτητης αξίας του ως χώρος ιστορίας και πολιτισμού.

Το κατάφυτο αγρόκτημα περικλείει δραστηριότητες που δύσκολα πιστεύεις ότι πραγματοποιούνται λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης:

 • αμπέλια,
 • επισκέψιμο σύγχρονο οινοποιείο και υπόγειες κάβες
 • οπωροφόρα δέντρα (ελιές, φιστικιές)
 • καλλιέργειες με κηπευτικά, λαχανικά, βότανα και αρωματικά φυτά
 • βιωματικές και εκπαιδευτικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους
 • άλογα και ιπποστάσια

Συνεργασία με της ΚΙΒΩΤΟ…

Το 2017 το μοναδικής ομορφιάς και ιστορικής αξίας κτήμα “συνάντησε” το μεράκι, την φαντασία και την πείρα της ομάδας της ΚΙΒΩΤΟΥ και το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας σειράς ολοκληρωμένων και πλούσιων βιωματικών, εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών και ιστορικών προγραμμάτων για μαθητές ηλικίας από 4 έως 15 ετών, πολλά εκ των οποίων για πρώτη φορά παρουσιάζονται και προσφέρονται στους μαθητές σχολικής και προσχολικής αγωγής.

Τα προγράμματα που θα διεξάγονται στον ΠΥΡΓΟ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ από την ΚΙΒΩΤΟ, την σχολική περίοδο 2018-2019 είναι τα ακόλουθα:

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ-ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ
ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ- ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την υποδοχή και απασχόληση των μαθητών από μια ομάδα έμπειρων παιδαγωγών θα αφήσουν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές χρήσιμες γνώσεις αλλά και όμορφες εμπειρίες!

 

Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις
(Οδυσσέας Ελύτης)

Kivotos Events Διεύθυνση: N. Λάζαρη 30, ΤΚ 13671, Αχαρνές
Τηλέφωνο: 210.6657.470 | 210.6655.496
web: www.kivotosevents.gr