Από το Αμπέλι...στο Κρασί!

Χαρακτηριστικά

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 
18 ΣΕΠΤ - 3 ΝΟΕ

ΗΜΕΡΕΣ: 
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΩΡΑΡΙΑ ΑΝΑ GROUP ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ:
9.20-11.00
9.40-11.20
10.00-11.40
10.20-12.00
10.40-12.20

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
100’

GROUP ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ:
35 - 50 ΜΑΘΗΤΕΣ

ΜΙΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ: 35 ΜΑΘΗΤΕΣ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟI | Min αριθμός συμμετεχόντων: 20 ΜΑΘΗΤΕΣ

ΗΛΙΚΙΕΣ:
3,5-12

ΚΟΣΤΟΣ GROUP:
€7,5 / ΜΑΘΗΤΗ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ:
ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ
(ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ)

Ανάρτηση προγράμματος σε διαδικτυακή πύλη Υπουργείου παιδείας (ημ/νία 10-9-19)
 

Η θαυματουργή διαδικασία της οινοποίησης... σε μια βόλτα!

Ένα πλήρες, βιωματικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να γνωρίσουν τα παιδιά όλη τη μαγική διαδικασία που μετατρέπει το χυμό του σταφυλιού σε αρωματικό κρασί.

Η διεξαγωγή του προγράμματος γίνεται σε έναν μοναδικό, ιστορικό χώρο έκτασης 250 στρεμμάτων όπου τα παιδιά θα περιηγηθούν στον βιολογικό αμπελώνα, θα ξεναγηθούν στο οινοποιείο για να δουν πώς παράγονται  και εμφιαλώνονται τα βιολογικά κρασιά του Πύργου Βασιλίσσης.
Στα πλαίσια του βιωματικού σκοπού του προγράμματος, τα παιδιά θα επισκεφθούν το παραδοσιακό ξύλινο πατητήρι με δυνατότητα πατήματος αληθινών σταφυλιών καθώς επίσης και το εργαστήριο κουλουριών για να ζυμώσουν μουστοκούλουρα.

βήμα-βήμα

1ος  σταθμός  |  10-15’

  • Κολατσιό  σε  ειδικά  διαμορφωμένο,  στεγασμένο  χώρο.

2ος  σταθμός  | 20-25’

  • Διαδραστικό θεατρικό δρώμενο με τον μύθο του Βασιλιά Οινέα για την προέλευση του σταφυλιού  και  του  οίνου.

  • Παραλαβή των παιδιών από τον Αμπελουργό τους.

  • Έναρξη της  ξενάγησης.

3ος  σταθμός  |  30

  • Επίσκεψη στον  βιολογικό  αμπελώνα,  γνωριμία με το αμπέλι  και το σταφύλι και παιχνίδι  αναπαράστασης συλλογής  σταφυλιών. Απαραίτητη αμφίεση: το ψάθινο καπέλο του  αμπελουργού!

  • Γνωριμία  με  το  παραδοσιακό  ξύλινο πατητήρι και  αναπαράσταση πατήματος σταφυλιών με τη συνοδεία  παραδοσιακών τραγουδιών του  τρύγου.

  • Δυνατότητα  πατήματος  αληθινών  σταφυλιών,  κατόπιν  πρότερης  συνεννόησης, ώστε να φέρουν τα παιδιά την κατάλληλη ένδυση & υπόδηση από το σπίτι.

4ος  σταθμός  |  10-15'

  • Επισκεπτόμαστε  το  Οινοποιείο όπου θα γνωρίσουμε όλα τα  σύγχρονα μηχανήματα παραγωγής κρασιού και θα μάθουμε τις  διαφορές και την ανωτερότητα του βιολογικού κρασιού

5ος  σταθμός  |  10-15'

  • Βλέπουμε και γνωρίζουμε τα παράγωγα του αμπελιού και του σταφυλιού για να έχουμε μια πραγματικά ολοκληρωμένη εικόνα των πολύτιμων αγαθών που μας προσφέρουν.

6ος σταθμός |  10-15'

  • Πλάθουμε και τρώμε νόστιμα μουστοκούλουρα,

ΔΩΡΟ μια μοναδική αναμνηστική φωτογραφία, με όλη την τάξη, πριν την αναχώρηση σας, για να θυμάστε την επίσκεψη σας στον αμπελώνα μας.

  1. Δυνατότητα φιλοξενίας και διεξαγωγής δράσεων (με αναπροσαρμογή) σε εσωτερικούς ή στεγαζόμενους χώρους σε περίπτωση κακοκαιρίας.
  2. Παρακαλείσθε να είστε συνεπείς στην ώρα προσέλευσης σύμφωνα με την κράτησή σας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή ροή των ξεναγήσεων.

Το κρασί είναι εμφιαλωμένη ποίηση

Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, Σκωτσέζος Συγγραφέας

 

Kivotos Events Διεύθυνση: N. Λάζαρη 30, ΤΚ 13671, Αχαρνές
Τηλέφωνο: 210.6657.470 | 210.6655.496
web: www.kivotosevents.gr