ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ

Χαρακτηριστικά

ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με το Ίδρυμα ΑΡΗ ΣΤΑΘΑΚΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Η οδική ασφάλεια αποτελεί για τη χώρα μας ένα μείζονος σημασίας θέμα.

Κάθε χρόνο, περίπου 2.500 άνθρωποι σκοτώνονται και πολλές χιλιάδες άλλοι τραυματίζονται και μένουν ανάπηροι για όλη τους τη ζωή.
Η καλύτερη αντιμετώπιση για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων είναι η σωστή εκπαίδευση από μικρή ηλικία. Η γνώση και ο σεβασμός των κανόνων από πεζούς, επιβάτες και οδηγούς σώζουν ζωές.

Το "Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την οδική ασφάλεια" είναι η φυσική συνέχεια που ο ίδιος επέλεξε για το έργο του. Το Ίδρυμα συνεχίζει το έργο της ζωής του βραβευμένου για την προσφορά του σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, δημοσιογράφου, βουλευτή και δημοτικού συμβούλου Άρη Σταθάκη.
Ως πρόεδρος του Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας του Δήμου Αθηναίων, μαζί με εξειδικευμένα μέλη, έκαναν μια πολύ σοβαρή έρευνα αναφορικά με προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής που προσφέρονταν στα δημοτικά σχολεία της υπόλοιπης Ευρώπης, επέλεξαν και εμπνεύστηκαν από το καταλληλότερο και πληρέστερο (το οποίο υλοποιείται σε 12 Ευρωπαίκές χώρες και έχουν παρακολουθήσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια παιδιά) και το συμπεριέλαβαν στο σχολικό πρόγραμμα 171 Δημοτικών σχολείων της Αθήνας.

Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Παίδες εν Δρόμω", μεταφράστηκε, χωρίστηκε σε ενότητες με βάση την ηλικία των παιδιών και προσαρμόστηκε στην Ελληνική πραγματικότητα  από το ίδρυμα StAr και την Χριστίνα Σταθάκη (κόρη του Άρη Σταθάκη) και σε συνεργασία με την ΚΙΒΩΤΟΣ, ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, παρουσιάζεται πλέον και στα Ελληνικά Σχολεία.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ για
«Εισαγωγή της θεματικής ενότητας Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια στο Ωρολόγιο πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολειών της Χώρας για το σχολικό έτος 2017-2018»

 

Τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα συμβαίνουν γιατί οι σημερινοί οδηγοί τρέχουν επάνω σε χθεσινούς δρόμους, με αυριανά αυτοκίνητα και μεθαυριανές ταχύτητες .
              Βιτόριο ντε Σίκα  - 1901-1974

Kivotos Events Διεύθυνση: N. Λάζαρη 30, ΤΚ 13671, Αχαρνές
Τηλέφωνο: 210.6657.470 | 210.6655.496
web: www.kivotosevents.gr