Με τα φτερά της Ιστορίας

Χαρακτηριστικά

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
24 ΣΕΠ- 02 ΝΟΕ & 1 ΑΠΡ -14 ΙΟΥΝ

ΗΜΕΡΕΣ:
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΩΡΑΡΙΑ ΑΝΑ GROUP ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ:
10.00-12.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
120’

GROUP ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ:
min 50 - max 100 ΜΑΘΗΤΕΣ

ΗΛΙΚΙΕΣ:
6-14

ΚΟΣΤΟΣ GROUP:
€5,50 / ΜΑΘΗΤΗ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ:
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΑΤΟΪΟΥ (ΔΕΚΕΛΕΙΑ)

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας

Το Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο του Τατοίου, μας υποδέχεται για να μας μυήσει στον κόσμο των αιθέρων. Η σύγχρονη αεροπορική ιστορία ξετυλίγετε μπροστά μας: θα δούμε όλα τα διαφορετικά αεροπλάνα που χρησιμοποιήθηκαν  σε μεγάλα ιστορικά γεγονότα, καθώς επίσης και μεγάλη ποικιλία βοηθητικού εξοπλισμού. Βλέπουμε την εξέλιξη των αεροπλάνων από τον Β παγκόσμιο πόλεμο μέχρι και στις ημέρες μας, μέσα από μια σπάνια συλλογή της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

βήμα - βήμα

1ος σταθμός |
Αποβιβαζόμαστε μέσα στην αεροπορική βάση Τατοίου, στην Δεκέλεια. Ενημερώνουμε τα παιδιά για την ιστορία του αεροδρομίου και της στρατιωτικής βάσης καθώς επίσης και για την ίδρυση του Μουσείου Πολεμικής Αεροπορίας.

2ος σταθμός |
Επισκεπτόμαστε το Υπόστεγο "Λέρος" και μαθαίνουμε την ιστορία του. Στο εσωτερικό του υπόστεγου φιλοξενούνται αρκετά ελικοφόρα και αεριωθούμενα εκθέματα του Μουσείου. Επίσης θα δούμε από κοντά έναν εκπαιδευτικό προσομοιωτή πτήσεων.

3ος σταθμός |
Σε μια γιγαντοοθόνη θα δούμε ένα ενδιαφέρον βίντεο για την Πολεμική Αεροπορία για να μάθουν τα παιδιά όλες τις δραστηριότητες πέραν των μαχητικών (διασώσεις, ψεκασμοί, πυρόσβεση, αερομεταφορά τραυματιών κλπ).

4ος σταθμός |
Διάλλειμα για κολατσιό σε ξύλινα τραπεζάκια, σε επίσης ξύλινο υπόστεγο.
Θεατρικό δρώμενο βασισμένο σε μύθους που αφορούν την επιθυμία του ανθρώπου να πετάξει.

5ος σταθμός |
Επίσκεψη στο υπαίθριο μουσείο, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε και ελικόπτερο του πρώην βασιλιά αλλά και στρατιωτικά οχήματα που χρησιμοποιούνταν κατά τον Β παγκόσμιο πόλεμο. Προετοιμασία για αναχώρηση.

+ Προαιρετικά |  

Στο τέλος της επίσκεψης, υπάρχει η δυνατότητα να φωτογραφίσουμε τα παιδιά με τον συνοδό εκπαιδευτικό τους με φόντο τα εκθέματα και να στείλουμε την φωτογραφία ηλεκτρονικά (στο email  που θα μας δώσετε) ως αναμνηστική από την επίσκεψη σας.

 

  1. Την εποπτεία, ξενάγηση και απασχόληση των μαθητών αναλαμβάνει η ομάδα της Κιβωτού.
  2. Περιορισμένος αριθμός επισκέψεων
  3. Ισχύει έκπτωση 0,5€/ μαθητή εάν οι επι πληρωμή συμμετέχοντες ξεπερνούν τους 100
Kivotos Events Διεύθυνση: N. Λάζαρη 30, ΤΚ 13671, Αχαρνές
Τηλέφωνο: 210.6657.470 | 210.6655.496
web: www.kivotosevents.gr