Βασιλικά Κτήματα Τατοΐου

Χαρακτηριστικά

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
24 ΣΕΠΤ - 2 NOE
01 ΑΠΡ - 14 ΙΟΥΝ

ΗΜΕΡΕΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΩΡΑΡΙΑ ΑΝΑ GROUP ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ
10.00-12.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
120’

GROUP ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ
MIN 50 | MAX 200 ΜΑΘΗΤΕΣ

ΗΛΙΚΙΕΣ
6-15

ΚΟΣΤΟΣ GROUP
€5,50 /ΜΑΘΗΤΗ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΤΑΤΟΪΟΥ
ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ

Για πρώτη φορά μια οργανωμένη εκδρομή στα ιστορικά μνημεία του Τατοίου και στο μοναδικής ομορφιάς καταπράσινο τοπίο, με σκοπό την άθληση, την ψυχαγωγία, την περιβαλλοντική ενημέρωση, τις αθλοπαιδιές στη φύση και επιπλέον έγκυρες ιστορικές αναφορές βασισμένες στην βιβλιογραφία του Κώστα Σταματόπουλου (Γενικού Γραμματέα Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού).

Η φύση της Πάρνηθας αγκαλιάζει αυτό το ξεχωριστό κομμάτι δάσους με τα οριοθετημένα μονοπάτια πεζοπορίας και τα ιστορικά κτίρια που βρίσκονται διάσπαρτα παντού και κάποτε κάλυπταν πλήρως τις ανάγκες μιας αυτόνομης κοινότητας.

Με την είσοδο μας στο κτήμα έχουμε δύο επιλογές:

  • είτε κινούμαστε ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ πρός το Πάρκο Αναψυχής, τους βασιλικούς στάβλους και το βασιλικό κοιμητήριο,
  • είτε κινούμαστε ΔΥΤΙΚΑ πρός το Ανάκτορο και τους βασιλικούς κήπους

Επιλέξτε την πρόταση που θα κεντρίσει - στο μέγιστο- το ενδιαφέρον των μαθητών σας

βήμα-βήμα

Α. Ανατολικά, στο πάρκο αναψυχής και Βασιλικό Κοιμητήριο

1ος σταθμός

Άφιξη, αποβίβαση και περίπατος σε οριοθετημένο μονοπάτι που μας οδηγεί στην καρδιά των βασιλικών κτημάτων, στο Πάρκο Αναψυχής.

2ος σταθμός

Κάνουμε πικ νικ σε σκιασμένο μέρος, γνωριμία με τον Εθνικό Δρυμό, την χλωρίδα και την πανίδα  και ακολουθεί μια αναδρομή για την ιστορία των βασιλικών κτημάτων με τη χρήση πλούσιου φωτογραφικού υλικού. Για τους εκπαιδευτικούς, υπάρχει ξύλινο κιόσκι με καθίσματα για να ξεκουραστούν

3ος σταθμός

Κάνουμε ένα περίπατο μέχρι το Βασιλικό κοιμητήριο , διασχίζοντας ένα μονοπάτι με πανύψηλα κυπαρίσσια.

4ος σταθμός

Η μέρα μας ολοκληρώνεται με αθλοπαιδιές και ελεύθερη ώρα στη φύση

(Η ξενάγηση στο Βασιλικό κοιμητήριο, οι αναφορές και η παρουσίαση φωτογραφικού υλικού, δεν έχει επιπλέον χρέωση και είναι προαιρετική για όσα σχολεία επιθυμούν να παραμείνουν στην αμιγώς περιβαλλοντική φύση της εκδρομής τους)

 

Β. Δυτικά, στο Παλάτι και τους βασιλικούς κήπους

1ος σταθμός

Η εκδρομή ξεκινά με περίπατο στο οριοθετημένο μονοπάτι το οποίο μέσα από μια καταπράσινη διαδρομή μας οδηγεί στο θερινό ανάκτορο.

2ος σταθμός

Φτάνουμε στους κήπους μπροστά από το κλειδωμένο και ασφαλισμένο ανάκτορο. Κάνουμε πικ νικ σε σκιερό πλάτωμα, γνωριμία με τον Εθνικό Δρυμό, την χλωρίδα και την πανίδα και ταυτόχρονα κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στην δημιουργία του ανακτόρου με φωτογραφίες και ιστορικά στοιχεία.

3ος σταθμός

Θα περπατήσουμε μέχρι το σημείο που βρισκόταν το πρώτο ανάκτορο το οποίο είχε κατασκευάσει ο Ερνέστο Τσίλερ και καταστράφηκε από την ολοκληρωτική φωτιά του 1916. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να δούμε και διάφορα βοηθητικά κτήρια όπως τα μαγειρεία, το υπασπιστήριο, το κτήριο του προσωπικού κλπ.

4ος σταθμός

Θα ολοκληρώσουμε την ημέρα μας με αθλοπαιδιές και ελεύθερη ώρα στη φύση

(Η ξενάγηση στο Ανάκτορο, τα βοηθητικά κτίρια, οι αναφορές και η παρουσίαση φωτογραφικού υλικού, δεν έχει επιπλέον χρέωση και είναι προαιρετική για όσα σχολεία επιθυμούν να παραμείνουν στην αμιγώς περιβαλλοντική φύση της εκδρομής τους)

 

  1. Την εποπτεία, ξενάγηση και απασχόληση των μαθητών αναλαμβάνει η ομάδα της Κιβωτού.
  2. Τα παιχνίδια και οι αθλοπαιδιές επιλέγονται ανάλογα με: την ηλικία, τον αριθμό των παιδιών, τον διαθέσιμο εναπομείναντα χρόνο.
  3. Ισχύει έκπτωση 0,5€/ μαθητή εάν οι επι πληρωμή συμμετέχοντες ξεπερνούν τους 100

Kivotos Events Διεύθυνση: N. Λάζαρη 30, ΤΚ 13671, Αχαρνές
Τηλέφωνο: 210.6657.470 | 210.6655.496
web: www.kivotosevents.gr